Bianca van Harskamp

Ik heb een lange weg afgelegd met hobbels en kuilen en de weg was vaak kronkelig, maar ik ben blijven geloven in mijn pad en de koers die ik nu vaar.

Hoe ben ik gekomen waar ik nu sta? 

Hoi,ik ben Bianca 

Ik ben allereerst een trotse moeder van onze zoon Tim, getrouwd met Huibert en onze hond Cooper maakt ons gezin compleet. Wat een mooie spiegel hield Tim me keer op keer voor. Mede door hem ben ik steeds meer naar mezelf gaan kijken. Rond de welbekende 40ste jaar, voelde ik dat ik niet het leven aan het leiden was wat ik wilde en blij van werd. Daar startte mijn zoektocht naar mezelf en wat ik wilde brengen in deze wereld. 

Ik was helemaal niet gelukkig, terwijl ik alles had

Ik had een prima leven. Een mooi gezin, een goede baan, een leuk huis, twee auto's voor de deur en toch was ik niet gelukkig. Ik voelde me schuldig. Ik had alles wat mijn hartje begeerde, waarom dan toch niet tevreden? Mijn gezin zit in mijn hart, maar de rest is materialisme. Ik was 20 jaar geleden de financiële dienstverlening ingerold. Ik heb goede werkgevers gehad, waar ik alle ruimte kreeg om mezelf te ontwikkelen. Ik heb vele dingen mogen doen en daar ontzettend veel van geleerd. En toch? Er ontbrak iets. Ik deed mijn werk prima, maar het was niet waar mijn hart sneller van ging kloppen. Ik wist eigenlijk niet eens wat mijn kwaliteiten waren, wie ik was en wat ik nu eigenlijk echt wilde. 

Ik voelde me opgebrand en was negatief

Op een dag had ik een gesprek met mijn leidinggevende over het zoveelste lijstje en was het helemaal beu. Ik deed werk wat ik niet meer leuk vond, ik kreeg er geen energie van. Sterker nog: hoe meer ik mezelf leerde kennen, hoe meer energie het mij kostte om staande te blijven. Ik, als hooggevoelig persoon, had het knap lastig in een wereld waar voornamelijk vanuit ratio werd gesproken. Ik voelde me steeds eenzamer, ik dacht geregeld: kom ik nu van een andere planeet, of begrijpen jullie het echt niet.

Ook thuis merkte ze dat bij mij het glas eerder half leeg was, dan vol. Dit ging echt niet de goede kant op. Ik volgde een 3 jarige opleiding Professioneel Communiceren bij Phoenix. Daar leerde ik mezelf steeds beter kennen, ontdekte ik mijn talent en voelde waar mijn hart sneller van ging stromen. 

Gelukkig ging het wat beter 

Tijdens mijn opleiding ben ik veel nagedacht en vooral ook gevoeld (wat voor mij echt nieuw was) wat ik nu eigenlijk wilde met de tweede helft van mijn leven. Ik mocht mensen coachen binnen de opleiding en jongere collega's waar ik talent in zag. Ik mocht bij mijn werkgever meedoen aan een programma, waarbij ik mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleiden. Ik sloot me aan bij een hele toffe beweging binnen Aegon, die op zoek gingen naar mogelijkheden om veranderingen van onderaf door te voeren. Vanuit de gedachte: If it is to be, it is up to me! Daar vond ik mijn kracht terug, ontdekte ik wat ik leuk vond en leerde dat ik veel meer in mijn mars had dan ik dacht. 

En daar was de reorganisatie 

Binnen de financiële dienstverlening rommelde het al jaren. Ik had al twee grote reorganisaties overleefd en nu stond de derde voor de deur. Hoe gaat het dit keer verlopen? We waren al gevraagd om over onze plan B na te denken. En ik begon langzaam te dromen over een eigen coachpraktijk. Mijn opleiding zou bijna klaar zijn. Ik wist inmiddels dat mijn talenten zijn: goed luisteren, empatisch vermogen, doordringen tot de kern. Ik wist ook waar mijn hart sneller van ging kloppen: de groei in mensen zien en dat verder uitbouwen. En dan komt dat moment dat je hoort dat je geen baan meer hebt. Mijn tranen vloeiden rijkelijk, want hoe moest ik nu mijn gezin onderhouden? We hadden alles goed voor elkaar, geen financiële zorgen. Afscheid moeten nemen van al mijn lieve collega's waar ik zoveel van had geleerd en lief en leed mee had gedeeld de afgelopen 13 jaar. Door Corona werd het helaas een vertrek met stille trom. Ik kwam thuis te zitten en dat was ook het moment dat ik brak. Ik besefte dat ik eigenlijk verder van mezelf af was gedreven dan ik had verwacht. De leegte en de onzekerheid voor mijn toekomst deden mij meer dan ik dacht. De emoties probeerde ik weg te eten, wat resulteerde in behoorlijk overgewicht.

Nu leef ik mijn droom: Mensen begeleiden om zich weer lekker in hun vel te laten voelen.

Ontslagen worden is nooit leuk. Het heeft dan ook echt wel even geduurd, voordat ik weer was opgeladen om er met frisse moed weer tegenaan te gaan. Ik had immers een droom: mijn eigen coachpraktijk! Het was nu het moment om die droom ook echt te leven. En dat ben ik gaan doen. 

Ik heb in mijn leven best wel wat meegemaakt. Deze ervaringen zitten allemaal in mijn rugzak en kan ik inzetten bij de begeleiding van mijn klanten. Ik begeleid mensen bij hun afvalproces. Niet door te vertellen wat ze moeten eten, maar door inzicht te geven in hun (eet)patronen. De oorzaak van hun overgewicht bij de bron aan te pakken. Ik heb zelf jaren geworsteld met mijn gewicht. Iedere keer probeerde ik op wilskracht mijn kilo's te lijf te gaan, maar het eindigde altijd in een teleurstelling. Ik heb vele diëten gevolgd, ontelbaar keer op maandag weer gestart met een lijnpoging. Ik ken de frustraties, de roep van chocola, chips, koekjes, snoepjes....Als coach vind ik het belangrijk dat je je kan verplaatsen in je klanten. Dat je begrijpt waar ze het over hebben. Ik ken de struggels van mijn klanten en ik weet ook hoe het ook anders kan. Ik wil al mijn kennis en ervaring met mijn klanten delen. 

De grootste eye-opener was voor mij hypnose. Ik leerde tijdens mijn opleiding veel over het onbewuste, hoe je brein werkt. Ik begreep nu beter waarom ik steeds in bepaalde valkuilen stap. Ik ondervond dat het goed is om eerst oude shit op te ruimen, voordat er ruimte kan komen om met je gewicht aan de slag te gaan. Ik leerde om stap voor stap steeds meer van mezelf te houden, weer energie te voelen en de positieve kanten van het leven te zien. 

Mijn missie is dat iedereen in Nederland met liefde naar zichzelf gaat kijken. Dat we kijken naar hoe mooi we zijn in plaats van ons richten op wat we niet hebben.

Het voelt super goed om iets te doen wat heel dicht bij mijn hart ligt. Ik geniet volop als ik mijn klanten zie opbloeien, ze weer de kracht in zichzelf voelen, met trots naar zichzelf kunnen kijken. Iedereen heeft het potentieel in zich om zichzelf te helen. Je moet alleen wel het lef hebben om het veranderproces aan te gaan. Ik zal je liefdevol begeleiden, de ene keer met de zachte hand en de andere keer met een schop onder je kont. Als jij gelooft in wat er mogelijk is dan staan er mooie dingen te gebeuren voor jou. 

Alles zit in jou. De vraag is of jij er klaar voor bent om het uit te pakken!


"Als je jezelf accepteert,

accepteert de hele wereld jou!

-Chinese filosoof Lao-tse-

De geheimen van afvallen met een virtuele maagband

Heb jij moeite met je gewicht en wil je jouw overtollige kilo's nu ECHT van je afschudden? Lees dan mijn e-book en ontdek wat er mogelijk is met een virtuele maagband. 

>